Hvad hjertet hvisker

Det er oppe i tiden, at ville gøre en forskel, at være med til at bidrage, og lave noget der giver mening.

For rigtig mange mennesker, er dét ”at bidrage” relateret til deres job. Det er dér, de drømmer om at realisere dem selv. Og at skabe noget stort. Det er på jobbet, at forløsningen skal ligge. Hvor mange oplever egentlig det?

Arbejdskulturen er drevet af konkurrence og kortsigtede løsninger. Vores bidrag dér skal kunne måles og vejes. Stram tidsstyring saboterer kreativ udfoldelse og medmenneskelig kontakt. Vores værd bestemmes af regnearket.

I det øjeblik vores ”bidrags-trang” er styret af behovet for anerkendelse, accept eller som et pres udefra ”for at fremstå som et bedre menneske” – så er vi på afveje. Kommer det derimod som et dybtfølt behov inde fra os selv af, så er det en anden historie. Her handler det om at være lydhøre over for vores hjerter, og have mod nok til at se vores frygt i øjnene og turde tage konsekvenserne ved vores valg.

Forholder vi os ikke bevidst til, hvem vi er, og hvad vores værdier og behov er; bliver vi let drænet og desillusioneret. Nogle mennesker tilpasser sig; nogle bryder sammen; andre bryder ud. Vi har et valg. Heldigvis.

Det er vigtigt at huske på, at vores værd som mennesker intet har med vores præstationer at gøre. Vi har værd i os selv. Punktum.

Hvorfor denne længsel efter at gøre en forskel, bidrage og lave noget der giver mening?

Det er en længsel efter at være i kontakt med kernen i os selv. Vores sande jeg. Og udtrykke os derfra. Vi vil gerne bruge både vores hoveder og hjerter til at styre vores handlinger i en retning, der giver mening. Vi vil have os selv i spil på en måde, så vi tør stå op for dét, vi godt ved er sandt, og som vi kan stå inde for. Hellere være en del af løsningen end problemet.

Det er en begrænsende overbevisning at tro, at det kun er på jobbet, at vi kan gøre en forskel, bidrage og lave noget, der giver mening. Vi kan gøre det hver dag. Privat og professionelt. Det er individuelt, hvad vi hver især byder ind med. Vi skal bare hæve os over ligegyldigheden.

Vi har alle et formål her i livet; men det er ikke alle beskåret at føle et decideret kald i forhold til deres arbejde. Mother Theresa sagde: ”Few of us can do great things, but all of us can do small things with great love”.

Hvad hvisker dit hjerte til dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>