Værdier som vejvisere

Det er en form for utroskab over for én selv at handle mod ens indre værdier og sande natur. Det dræner os for energi, frarøver os den gode nattesøvn, kan gøre os syge og få os helt på afveje.

Det kræver mod at lytte til sit hjerte og bevidst tilvælge dét, som vi inderst inde godt ved er rigtigt og fravælge de ting, der ikke gør os godt.

Da der er mange måder at leve sit liv på; er det ikke relevant at tale om, hvad der er rigtig og forkert. Vi lever, som vi nu bedst forstår og formår; og vi kan ikke tage ansvar for noget, som vi ikke er bevidste om.

Men det er væsentligt at fremhæve, at der kan gøres meget for vores livskvalitet, hvis ellers vi selv vil en forandring og tør lytte til os selv. Selvindsigt er nøglen til positiv forandring.

Vi skal være opmærksomme, hvis vi er på afveje i forhold til, hvad vi inderst inde godt ved er sandt og rigtigt. Overhører vi advarselssignalerne eller bagatelliserer betydningen af dem? Undertrykker vi egne følelser, og prøver at leve op til et norm- og regelsæt, der er dikteret udefra?

Jo mere selvindsigt vi har, desto lettere bliver det at leve i overensstemmelse med éns indre værdier. Man bliver fintfølende og lydhør overfor indre og ydre advarselssignaler. Det bliver lettere at sige ja og nej.

Hellere selvindsigt end smerteligt selvbedrag.

Hvis vi blindt gør, hvad alle andre gør (som ikke nødvendigvis har tænkt over, hvorfor de gør, som de gør), kan vi let komme ind på et spor i familien, virksomheden og samfundet, som ikke nødvendigvis er gunstigt. Energien bliver brugt på at tilpasse sig og følge med, frem for at reflektere over, hvad der er rigtigt at gøre.

Enhver forandring har brug for en helt til at tage det første skridt.

Hvis vi vil være ærlige over for os selv og engagere os i dét, der er virkelig vigtigt for os, så lad de indre værdier være vores vejvisere. Det kommer vi ikke på afveje af.

Det er en stor følelse af styrke, frihed, indre ro og glæde for de mennesker, der tør stå op for deres indre værdier og sande natur.

Er du afklaret om, hvilke værdier der er dine vejvisere?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>